Дуже легкий вершково-грибний суп, рецепт простий і без додавання вершків, але все ж таки має виражений вершковий смак. Він має такі

інгрідієнти

  1. Бекон -2 скибочки.
  2. Велика картопля -1 шт.
  3. Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  4. Гриби в асорті – 200 грам.
  5. Часникового порошку – 1 ч. ложка.
  6. Цибулевий порошок -½ шт.
  7. Води – ½ склянки.
  8. Молоко -½ склянки.
  9. Свіжого чебрецю -1 гілочка.
  10. Борошна -1/2 ст. ложки.
  11. Солі -1 щіпка.
  12. Велико мелений чорний перець за смаком.

На порцію

13 кроків. 45 хвилин.

Наріжте бекон на шматочки.

Вершково-грибний суп

Почистіть картоплю і наріжте її.

Почистіть і дрібно наріжте цибулю.

Почистіть і дрібно наріжте цибулю.

Почистіть і дрібно наріжте цибулю.

Помийте та наріжте гриби.

Помийте та наріжте гриби.

Обсмажте бекон у каструлі або глибокій сковороді на середньому вогні до напівготовності, близько 5 хвилин.

Обсмажте бекон у каструлі або глибокій сковороді на середньому вогні до напівготовності, близько 5 хвилин.

Додайте картопля і цибуля і готуйте, поки цибуля не стане прозорою, приблизно 5 хвилин.

Додайте картопля і цибуля і готуйте, поки цибуля не стане прозорою, приблизно 5 хвилин.

Додайте гриби, часниковий порошок і цибульний, тушкуйте і заважайте, поки гриби не розм’якшать, ще п’ять хвилин.

Додайте гриби, часниковий порошок і цибульний, тушкуйте і заважайте, поки гриби не розм'якшать, ще п'ять хвилин.

Залийте грибну суміш водою та молоком.

Залийте грибну суміш водою та молоком.

Додайте чебрець і муку|борошно| і доведіть до кипіння.

Додайте чебрець і муку|борошно| і доведіть до кипіння.

Варіть доти, поки картопля не стане дуже м’яким, додайте воду при необхідності 20 хвилин.

Варіть доти, поки картопля не стане дуже м'яким, додайте воду при необхідності 20 хвил

Подрібніть трохи картоплі дерев’яною ступою, щоб отримати кремову консистенцію.

Подрібніть трохи картоплі дерев'яною ступою, щоб отримати кремову консистенцію.

Приправити сіллю та перцем.

Приправити сіллю та перцем.

Все подавайте на стіл, приємного апетиту.

Все подавайте на стіл, приємного апетиту.

Ось ми і зробили вершково-грибний суп, рецепт простий, а виходить дуже смачно. А також я хочу запропонувати рецепт вершкового супу з рисом та куркою. Я, гадаю, вам це стане в нагоді, щоб здивувати своїх гостей.

ДОВІДКА

Грибні супи зустрічаються у багатьох кулінарних традиціях світу. У японців це, здебільшого, добавка, що відтіняє рибу, локшину чи м’ясо. Тому суп у них на 70% складається з запашного бульйону з травами та спеціями. Такі супи легко дізнатися за характерним ароматом прянощів: трав, спецій, коріння. Зберігати суп у холодильнику японці не люблять: його вживають відразу ж із глибоких керамічних мисок. Вміст миски виловлюють за допомогою паличок, після чого випивають бульйон.

 

Китайська інтерпретація, загалом, близька до японської і припускає таку ж продуктову різноманітність: від класичної локшини та фунчози, до квасолі та пагонів бамбука. Якщо хочеться чогось із азіатської кухні, але до екзотичних страв душа не лежить, спробуйте китайський грибний суп із червоною квасолею та яйцем. І смачно, і недорого