Мій чоловік захотів щось новеньке на обід, я подумала, що ж це приготувати. Гуляючи магазином, побачила деякі продукти, які наштовхнули мене на суп зі смажених помідорів, який я хотіла давно зробити. Спробуйте будь-які додаткові приправи, може, у вас вийде краще.

На основі базового рецепту томатного супу з’явилася величезна різноманітність варіантів та способів приготування сонячного та ніжного супчика з помідорів. Батьківщиною томатного супу вважаються Португалія, Іспанія (Андалусія) та Латинська Америка. Гаспачо (gazpacho) – так в Іспанії та Португалії називається традиційний томатний суп. Іноді томатний суп гаспачо плутають з італійською стравою гаспаччо (у написанні присутні два “ч”) та стравою “ламанське гаспачо”, яке готується з м’яса дичини.

інгредієнти

На порцію

Розігрійте духовку до 200 градусів за Цельсієм.

Суп зі смажених помідорів

Вистеліть велике деко алюмінієвою фольгою.

Вистеліть велике деко алюмінієвою фольгою.

Наріжте кожний томат на четвертинки.

Наріжте кожний томат на четвертинки.

Цибуля так само.

Цибуля так само.

Викладіть на підготовлене деко нарізані помідори та цибулю.

Викладіть на підготовлене деко нарізані помідори та цибулю.

Зверху висипаємо нашаткований солодкий перець.

Зверху висипаємо нашаткований солодкий перець.

Збризкуємо оливковою олією, приправляємо сіллю та перцем.

Збризкуємо оливковою олією, приправляємо сіллю та перцем.

У духовку на півгодини.

У духовку на півгодини.

Додаємо часник і знову туди, поки суміш не стане м’якою, ще близько 15 хвилин.

Додаємо часник і знову туди, поки суміш не стане м'якою, ще близько 15 хвилин.

Доведіть курячий бульйон, базилік та петрушку до кипіння у великій каструлі, зменшіть вогонь та варіть на повільному вогні.

Доведіть курячий бульйон, базилік та петрушку до кипіння у великій каструлі, зменшіть вогонь та варіть на повільному вогні.

Покладіть половину запеченої в духовці суміші у блендер.

Покладіть половину запеченої в духовці суміші у блендер.

Накрийте кришкою і тримайте опущеною, пульсуйте кілька разів, досягайте однорідної маси, можна додати невелику кількість теплого бульйону, якщо потрібно.

Накрийте кришкою і тримайте опущеною, пульсуйте кілька разів, досягайте однорідної маси, можна додати невелику кількість теплого бульйону, якщо потрібно.

У каструлю налийте протерту рідину.

У каструлю налийте протерту рідину.

Повторіть із запеченими овочами.

Повторіть із запеченими овочами.

І знову в каструлю і добре перемішайте.

І знову в каструлю і добре перемішайте.

Варіть на повільному вогні 5 хвилин|мінути|.

Варіть на повільному вогні 5 хвилин|мінути|.

Все готово, подавайте суп із смажених помідорів, приємного апетиту.

Все готово, подавайте суп із смажених помідорів, приємного апетиту.

Ось ми і приготували суп зі смажених помідорів, сподіваюся, він сподобається вам та вашим близьким. А також я хочу запропонувати вам рецепт приготування калду верде, це смачно.