Паста фаджіолі – традиційний італійський суп. Подавайте з гарячим часниковим хлібом, і з тертим сиром пармезан посипаним зверху.

інгредієнти

 

на порцію

11 кроків – 50 хвилин.

Очищаємо томати від шкірки. Для надрізаємо їх хрестоподібно.

Паста фаджіолі – традиційний італійський суп. Подавайте з гарячим часниковим хлібом, і з тертим сиром пармезан посипаним зверху.

Потім опускаємо на кілька секунд у киплячу воду.

Потім опускаємо на кілька секунд у киплячу воду.

Потім різко в крижану.

Потім різко в крижану.

І знімаємо шкірку і нашаткуємо.

І знімаємо шкірку і нашаткуємо.

Розігрійте у великій каструлі оливкову олію на середньому вогні.

Розігрійте у великій каструлі оливкову олію на середньому вогні.

Додайте туди нашатковану селеру, цибулю, часник, петрушку, приправу, пластівці перцю та сіль.

Додайте туди нашатковану селеру, цибулю, часник, петрушку, приправу, пластівці перцю та сіль.

Смажте, поки цибуля не стане прозорою, близько 5 хвилин.

Смажте, поки цибуля не стане прозорою, близько 5 хвилин.

Додайте нарізані помідори і томатну пасту і тушкуйте на слабкому вогні протягом 15-20 хвилин.

Додайте нарізані помідори і томатну пасту і тушкуйте на слабкому вогні протягом 15-20 хвилин.

Додати макарони і варіть 10 хвилин|мінути|, поки вони не стануть м’якими.

Додати макарони і варіть 10 хвилин|мінути|, поки вони не стануть м'якими.

Додайте боби з рідиною і добре перемішайте, щоб вони стали теплими.

Додайте боби з рідиною і добре перемішайте, щоб вони стали теплими.

Подавайте в гарячому вигляді і з тертим пармезаном, посипаним зверху. Смачного.

Подавайте в гарячому вигляді і з тертим пармезаном, посипаним зверху. Смачного.

Довідка
Класична італійська страва pasta e fagioli добре тим, що в неї існують тисячі рецептів. Або мільйони. За кількістю італійських сімей, у яких готують. Причому відрізняються навіть такі суттєві ознаки, як те, чи це супом або другою стравою. Не кажучи вже про такі «дрібниці», як тип пасти та квасолі.

Моє знайомство з pasta e fagioli відбулося досить давно, у Римі, у ресторані, куди нас водили наші друзі Микита та Люся Барашові. Ресторан у колишньому єврейському гетто спеціалізувався на артишоках по-ієрусалимськи та інших стравах старовинної єврейсько-римської кухні. Але Мишко побачив у меню pasta e fagioli, і йому дуже захотілося спробувати, як це макарони поєднуються з квасолею. Спробували сподобалося. З того часу готую цю просту страву на різний манер, залежно від того, які інгредієнти будуть під рукою на кухні.

Як бачите паста фаджіолі готується не складно, але це справжній делікатес. Також я хочу запропонувати вам зробити пасту кавателлі, це макарони з італійської кухні.