Сьогодні готуватимемо картопляний крем суп, але не зовсім звичайний. Ми додамо кілька незвичайних інгредієнтів, які зроблять цю страву просто чудовою.
Інгредієнти
- Середні за розміром картоплини – 4 шт.
- Зелений часник -1 пучок.
- Оливкової олії -1 ст. ложки.
- Хорошої шинки – 60 грам.
- Курячого бульйону -1 літр.
- Густих вершків – 100 мл.
- Зелена цибуля -2 ст. ложки.
- Солі, мелений чорний перець і чилі до смаку.
На порцію
- Калорії: – 354 ккал.
- Білки: – 9.4 г.
- Жири: – 14.3 г.
- Вуглеводи: – 48.2 г.
Почистіть картоплю, покладіть у воду.
Почистіть і наріжте часник.
Замочіть у мисці з водою, щоб видалити бруд або пісок. Злийте воду і відкладіть убік.
Розігрійте оливкову олію в каструлі на середньому вогні, смажте помішуючи нарізану на дрібні шматочки шинку, поки вона не почне шипіти, близько 2 хвилин.
Додайте часник і продовжуйте готувати, часто помішуючи. Не дайте йому підгоріти. Приправте сіллю, чорним перцем та чилі, готуйте помішуючи ще 1-2 хвилини.
Додати курячий бульйон і довести до кипіння.
Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою та готуйте протягом півгодини.
Вийміть картоплю з води і додайте в суміш часнику та бульйону. Варіть доти, поки картопля не стане м’якою і легко не розламається об край каструлі, ще пів години. Додайте бульйон у міру потреби.
Перекладіть скибочки картоплі і трохи зеленого часнику в блендер з приблизно 1/2 склянки бульйону з каструлі.
Збиваємо блендером до однорідної маси, в пюре, додаємо більше рідини, при необхідності.
Влийте картопляну суміш із блендера назад у каструлю.
Додати вершки.
Варити на середньому вогні, доки вершки не прогріються, близько 5 хвилин.
При необхідності приправте сіллю та перцем за смаком.
Подавайте на стіл, прикрасьте свіжою дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Ось ми і зробили картопляний крем суп, все дуже просто та швидко, а головне смачно. Але також я хочу запропонувати вам рецепт приготування Крем-суп із грибів. Пробуйте, це смачно, тим більше що продукти знадобляться найпростіші і процес не складний.
Ви можете регулювати густоту супу, змішуючи більше або менше картоплі та часнику. Замініть шинку можна беконом або грибами, якщо ви вегетаріанець.