Сьогодні готуватимемо картопляний крем суп, але не зовсім звичайний. Ми додамо кілька незвичайних інгредієнтів, які зроблять цю страву просто чудовою.

Інгредієнти

На порцію

Почистіть картоплю, покладіть у воду.

Картопляний крем суп

Почистіть і наріжте часник.

Почистіть і наріжте часник.

Замочіть у мисці з водою, щоб видалити бруд або пісок. Злийте воду і відкладіть убік.

Замочіть у мисці з водою, щоб видалити бруд або пісок. Злийте воду і відкладіть убік.

Розігрійте оливкову олію в каструлі на середньому вогні, смажте помішуючи нарізану на дрібні шматочки шинку, поки вона не почне шипіти, близько 2 хвилин.

Розігрійте оливкову олію в каструлі на середньому вогні, смажте помішуючи нарізану на дрібні шматочки шинку, поки вона не почне шипіти, близько 2 хвилин.

Додайте часник і продовжуйте готувати, часто помішуючи. Не дайте йому підгоріти. Приправте сіллю, чорним перцем та чилі, готуйте помішуючи ще 1-2 хвилини.

Додайте часник і продовжуйте готувати, часто помішуючи. Не дайте йому підгоріти. Приправте сіллю, чорним перцем та чилі, готуйте помішуючи ще 1-2 хвилини.

Додати курячий бульйон і довести до кипіння.

Додати курячий бульйон і довести до кипіння.

Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою та готуйте протягом півгодини.

Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою та готуйте протягом півгодини.

Вийміть картоплю з води і додайте в суміш часнику та бульйону. Варіть доти, поки картопля не стане м’якою і легко не розламається об край каструлі, ще пів години. Додайте бульйон у міру потреби.

Вийміть картоплю з води і додайте в суміш часнику та бульйону. Варіть доти, поки картопля не стане м'якою і легко не розламається об край каструлі, ще пів години. Додайте бульйон у міру потреби.

Перекладіть скибочки картоплі і трохи зеленого часнику в блендер з приблизно 1/2 склянки бульйону з каструлі.

Перекладіть скибочки картоплі і трохи зеленого часнику в блендер з приблизно 1/2 склянки бульйону з каструлі.

Збиваємо блендером до однорідної маси, в пюре, додаємо більше рідини, при необхідності.

Збиваємо блендером до однорідної маси, в пюре, додаємо більше рідини, при необхідності.

Влийте картопляну суміш із блендера назад у каструлю.

Влийте картопляну суміш із блендера назад у каструлю.

Додати вершки.

Додати вершки.

Варити на середньому вогні, доки вершки не прогріються, близько 5 хвилин.

Варити на середньому вогні, доки вершки не прогріються, близько 5 хвилин.

При необхідності приправте сіллю та перцем за смаком.

При необхідності приправте сіллю та перцем за смаком.

Подавайте на стіл, прикрасьте свіжою дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Подавайте на стіл, прикрасьте свіжою дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Ось ми і зробили картопляний крем суп, все дуже просто та швидко, а головне смачно. Але також я хочу запропонувати вам рецепт приготування  Крем-суп із грибів. Пробуйте, це смачно, тим більше що продукти знадобляться найпростіші і процес не складний.

Ви можете регулювати густоту супу, змішуючи більше або менше картоплі та часнику. Замініть шинку можна беконом або грибами, якщо ви вегетаріанець.