Калду верде, ситний суп і дуже корисний, він ідеально підходить для холодної погоди. Це дуже відоме блюдо з португальської кухні, дізнаємося, як правильно його готувати.

Португальський суп калду верде дуже простий у приготуванні і його цілком можна було б кваліфікувати як селянську: картопля, ковбаски та капуста… Що може бути простіше? Але щоб було смачно, по-справжньому та по-домашньому смачно, потрібно приділити деяким деталям увагу. Наприклад, варити суп не на воді, як часто можна зустріти в рецептах, а на наваристому бульйоні та суп буде настільки смачним, наскільки якісний Ваш бульйон. Це можна сказати про будь-який суп із простими інгредієнтами, де мало смакової бази. Той самий суп на воді здасться простецьким варенням, а зварений з тими ж інгредієнтами, але на гарному бульйоні, здасться Вам бальзамом на душу. Особливо у холодні дні.

інгредієнти

На порцію

Наріжте ковбасу кружальцями по 6 мм завтовшки.

Калду верде, суп сытный и очень полезен

Нагрійте на середньому вогні в каструлі олію.

Нагрійте на середньому вогні в каструлі олію.

Додайте ковбасу і обсмажуйте, доки вона не почне темніти і не стане трохи жирною, від 3 до 5 хвилин.

Додайте ковбасу і обсмажуйте, доки вона не почне темніти і не стане трохи жирною, від 3 до 5 хвилин.

Перекласти шумівкою на блюдо.

Перекласти шумівкою на блюдо.

Додайте ту навіть цибулю та щіпку солі.

Додайте ту навіть цибулю та щіпку солі.

Смажте помішуючи до м’якості, 4-5 хвилин.

Смажте помішуючи до м'якості, 4-5 хвилин.

Наріжте картопля кільцями.

Наріжте картопля кільцями.

Перекладіть у каструлю, посипте двома чайними ложками солі.

Перекладіть у каструлю, посипте двома чайними ложками солі.

Влийте курячий бульйон.

Влийте курячий бульйон.

Збільште вогонь до максимуму та доведіть до кипіння. Зменшіть до середнього, варіть на повільному вогні, поки картопля не стане м’якою, від 8 до 10 хвилин.

Збільште вогонь до максимуму та доведіть до кипіння. Зменшіть до середнього, варіть на повільному вогні, поки картопля не стане м'якою, від 8 до 10 хвилин.

Готуємо капусту, для цього розбираємо та видаляємо рукою прожилок.

Готуємо капусту, для цього розбираємо та видаляємо рукою прожилок.

Збираємо разом і крупно нашатковуємо.

Збираємо разом і крупно нашатковуємо.

Складаємо в ємність із водою на 10 хвилин.

Складаємо в ємність із водою на 10 хвилин.

Коли картопля стане ніжною, ретельно розітріть її за допомогою картоплем’ялки до тих пір, поки вона не буде розбита або повністю розім’ята.

Коли картопля стане ніжною, ретельно розітріть її за допомогою картоплем'ялки до тих пір, поки вона не буде розбита або повністю розім'ята.

Додайте капусту по жмені за раз.

Додайте капусту по жмені за раз.

Перекладіть ковбасу у суп.

Перекладіть ковбасу у суп.

Доведіть до кипіння, зменшіть до середнього рівня і варіть, поки зелень стане ніжною, близько 45 хвилин.

Доведіть до кипіння, зменшіть до середнього рівня і варіть, поки зелень стане ніжною, близько 45 хвилин.

Подавайте калду верде, приємного апетиту.

Подавайте калду верді, приємного апетиту.

 

Ось ми з вами і приготували знамениту калду верде, начебто нічого складного, а результат вас має порадувати. Також я хочу вам запропонувати рецепт приготування пасту фаджіолі