Ось ультралегкий та чудово пофарбований рецепт суп-пюре зі спаржі з вершками. Але він не тільки виходить красивим, але ще з неповторними смаковими якостями.
Суп-пюре – це густий суп із однорідною, ніжною, кремоподібною консистенцією, який готується із протертих інгредієнтів. Найчастіше основу такого супу складають крохмалисті овочі (наприклад, картопля або гарбуз) та/або бобові (горох, квасоля, сочевиця). Ці продукти, а часто і м’ясо, варять до готовності, потім перетворюють на пюре, після чого повертають у бульйон або відвар. Раніше для приготування пюре овочі перетиралися через сито, а м’ясо подрібнювалось у ступці. Поява блендера спростила і прискорила цей процес. Готову страву часто заправляють молоком, олією чи вершками. Як доповнення до нього можна подавати грінки, сухарики, тертий сир або зелень.
Інгредієнти
-
- Вершкове масло -2 ст. ложки.
- Цибулина -1 шт.
- Курячий бульйон -1 літр.
- Вода – 500 мл.
- Свіжа спаржа -1 кг.
- Молотий мускатний горіх – 1 щіпка.
- Жирні вершки -100 мл.
- Кайєнський перець, свіжомелений чорний перець, сіль за смаком.
- Вершкова Начинка:
- Густі вершки -50 мл.
- свіжий сир парміджано-реджано -30 грам.
- Лимонна цедра-1 ч. ложка.
- Кайєнський перець -1 щіпка.
На порцію
- Калорії: -187 ккал.
- Білки: -4.8 г.
- Жири: -15.4 г.
- Вуглеводи: -10,5 г.
Розтопіть на середньому вогні вершкове масло|мастило| в глибокій каструлі.
Додайте подрібнену цибулю, нарізану кубиками і сіль.
Смажте поки що він не стане м’яким і золотистим, близько 10 хвилин.
Налийте в каструлю курячий бульйон та воду. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до середнього та варіть 15 хвилин.
Спаржу наріжте на шматочки довжиною приблизно 2,5 див.
Покладіть у киплячий бульйон.
Варіть, періодично помішуючи, поки спаржа стане ніжною і все ще яскраво-зеленою, 5-10 хвилин. Зніміть із вогню.
Використовуйте занурювальний блендер, щоб змішати суп до однорідної маси близько 3 хвилин.
Для більш ніжної текстури процідіть через сітчасте ситечко. Поверніть проціджений суп у каструлю та поставте на плиту.
Зменшити вогонь до мінімуму. Приправте кайєнський, чорним перцем і мускатним горіхом. Відрегулюйте сіль за смаком.
Збийте 1/2 склянки вершків.
Помістіть 1/4 склянки вершків, одну столову натертого сиру та чайну ложку лимонної цедри у невелику миску.
Збивайте до утворення піни та легкого загусання, близько 1 хвилини.
Розлийте суп по тарілках. Додайте зверху ложку крему для кожної порції і перемішайте, щоб сформувати випадковий дизайн.
Суп-пюре зі спаржі з вершками
Все подавайте, приємного апетиту.
Ось і все, ми приготували суп-пюре зі спаржі з вершками, як бачите, нічого складного, все просто. Але також я хочу познайомити з ще одним рецептом крем-суп із цвітної капусти. Все готується дуже легко, і інгредієнти знадобляться простіші.