Ось ультралегкий та чудово пофарбований рецепт суп-пюре зі спаржі з вершками. Але він не тільки виходить красивим, але ще з неповторними смаковими якостями.

Суп-пюре – це густий суп із однорідною, ніжною, кремоподібною консистенцією, який готується із протертих інгредієнтів. Найчастіше основу такого супу складають крохмалисті овочі (наприклад, картопля або гарбуз) та/або бобові (горох, квасоля, сочевиця). Ці продукти, а часто і м’ясо, варять до готовності, потім перетворюють на пюре, після чого повертають у бульйон або відвар. Раніше для приготування пюре овочі перетиралися через сито, а м’ясо подрібнювалось у ступці. Поява блендера спростила і прискорила цей процес. Готову страву часто заправляють молоком, олією чи вершками. Як доповнення до нього можна подавати грінки, сухарики, тертий сир або зелень.

Інгредієнти

На порцію

Розтопіть на середньому вогні вершкове масло|мастило| в глибокій каструлі.

Суп-пюре зі спаржі з вершками

Додайте подрібнену цибулю, нарізану кубиками і сіль.

Додайте подрібнену цибулю, нарізану кубиками і сіль.

Смажте поки що він не стане м’яким і золотистим, близько 10 хвилин.

Смажте поки що він не стане м'яким і золотистим, близько 10 хвилин.

Налийте в каструлю курячий бульйон та воду. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до середнього та варіть 15 хвилин.

Налийте в каструлю курячий бульйон та воду. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до середнього та варіть 15 хвилин.

Спаржу наріжте на шматочки довжиною приблизно 2,5 див.

Спаржу наріжте на шматочки довжиною приблизно 2,5 див.

Покладіть у киплячий бульйон.

Покладіть у киплячий бульйон.

Варіть, періодично помішуючи, поки спаржа стане ніжною і все ще яскраво-зеленою, 5-10 хвилин. Зніміть із вогню.

Варіть, періодично помішуючи, поки спаржа стане ніжною і все ще яскраво-зеленою, 5-10 хвилин. Зніміть із вогню.

Використовуйте занурювальний блендер, щоб змішати суп до однорідної маси близько 3 хвилин.

Використовуйте занурювальний блендер, щоб змішати суп до однорідної маси близько 3 хвилин.

Для більш ніжної текстури процідіть через сітчасте ситечко. Поверніть проціджений суп у каструлю та поставте на плиту.

Для більш ніжної текстури процідіть через сітчасте ситечко. Поверніть проціджений суп у каструлю та поставте на плиту.

Зменшити вогонь до мінімуму. Приправте кайєнський, чорним перцем і мускатним горіхом. Відрегулюйте сіль за смаком.

Зменшити вогонь до мінімуму. Приправте кайєнський, чорним перцем і мускатним горіхом. Відрегулюйте сіль за смаком.

Збийте 1/2 склянки вершків.

Збийте 1/2 склянки вершків.

Помістіть 1/4 склянки вершків, одну столову натертого сиру та чайну ложку лимонної цедри у невелику миску.

Помістіть 1/4 склянки вершків, одну столову натертого сиру та чайну ложку лимонної цедри у невелику миску.

Збивайте до утворення піни та легкого загусання, близько 1 хвилини.

Збивайте до утворення піни та легкого загусання, близько 1 хвилини.

Розлийте суп по тарілках. Додайте зверху ложку крему для кожної порції і перемішайте, щоб сформувати випадковий дизайн.

Розлийте суп по тарілках. Додайте зверху ложку крему для кожної порції і перемішайте, щоб сформувати випадковий дизайн.
Суп-пюре зі спаржі з вершками
Все подавайте, приємного апетиту.

Суп-пюре зі спаржі з вершками Все подавайте, приємного апетиту.

Ось і все, ми приготували суп-пюре зі спаржі з вершками, як бачите, нічого складного, все просто. Але також я хочу познайомити з ще одним рецептом  крем-суп із цвітної капусти. Все готується дуже легко, і інгредієнти знадобляться простіші.