Мій чоловік захотів легкий обід, тому я думала, щоб приготувати. Коли я була в продуктовому магазині, там продавалися помідори і мені спало на думку, суп-пюре із запечених томатів. У мене вже вдома були решта потрібних продуктів, щоб створити цю ароматну страву. Я подаю вам основу, а ви спробуйте будь-які додаткові приправи, експериментуйте.

Це божественний помідорний суп-пюре, який хоч і має на перший погляд занадто хитромудрий спосіб приготування, насправді готується за дві секунди і майже без вашої участі. Особливість його приготування у тому, що помідори треба попередньо запекти.

І так, він просто божественний, якщо ви в принципі такого плану любите супи. (Ну і звичайно ж він супер корисний і таке інше).

До речі, не дивуйтеся тому, що на малюнку він помаранчевий! Гарбуза там немає, але супи зі свіжих помідорів такими часто виходять. Ну що ж, настав час перейти до рецепту.

Інгредієнти

На порцію

Розігрійте духовку до 200 градусів C.

Суп-пюре із запечених томатів

Кожен помідор миємо та розрізаємо на чотири частини.

Кожен помідор миємо та розрізаємо на чотири частини.

Цибулину чистимо і на рівні 4 частини.

Цибулину чистимо і на рівні 4 частини.

Беремо лист і вкриваємо фольгою для запікання.

Беремо лист і вкриваємо фольгою для запікання.

Укладаємо в лист помідори, цибулю і незабутній нашаткувати болгарський перець (але не дрібно), його теж туди ж.

Укладаємо в лист помідори, цибулю і незабутній нашаткувати болгарський перець (але не дрібно), його теж туди ж.

Зверху збризкуємо оливковою олією, приправляємо сіллю та перцем.

Зверху збризкуємо оливковою олією, приправляємо сіллю та перцем.

Все це в духовку на півгодини.

Все це в духовку на півгодини.

Після закінчення часу виймає, розкладаємо нарізаний часник і назад у духову шафу ще на 15 хвилин.

Після закінчення часу виймає, розкладаємо нарізаний часник і назад у духову шафу ще на 15 хвилин.

У каструлю виливаємо курячий бульйон.

У каструлю виливаємо курячий бульйон.

Туди ж сушену петрушку, і базилік, доводимо до кипіння і ставимо дуже маленький вогонь.

Туди ж сушену петрушку, і базилік, доводимо до кипіння і ставимо дуже маленький вогонь.

Виймаємо все з духовки та в блендер, перетворюємо все на пюре. Якщо виходить дуже густо, то додаємо бульйону.

Виймаємо все з духовки та в блендер, перетворюємо все на пюре. Якщо виходить дуже густо, то додаємо бульйону.

Тепер цю суміш у каструлю з бульйоном і готуємо ще хвилин п’ять.

Тепер цю суміш у каструлю з бульйоном і готуємо ще хвилин п'ять.

Пробуємо на сіль і подаємо. Смачність.

Пробуємо на сіль і подаємо. Смачність.
Суп-пюре із запечених томатів приготувати нескладно, головне, дотримується мого рецепту. Але, я хочу, щоб ви спробували приготувати кремовий грибний суп. Це дуже смачно.