Використовуйте звичайні гриби, які ви придбаєте у вашому продуктовому магазині, або які ви назбираєте у лісі. А ще краще поєднуйте їх разом, експериментуйте і вийде відмінний крем-суп із грибів, тим більше що рецепт приготування простий, перша страва виходить чудовою.

Суп-пюре по консистенції має бути густим та однорідним, але не крутим, як пюре, коли ложка стоїть. Якщо суп-пюре дуже густий, не схожий на суп, можна додати рідких теплих вершків або бульйону. Повторно суп можна розігрівати у НВЧ-печі або на плиті, постійно помішуючи на слабкому вогні.

Готувати суп-пюре можна як із свіжих, так і із сушених та заморожених грибів. Сушені гриби перед використанням залити водою та зварити в цьому бульйоні до готовності. Заморожені печериці не слід попередньо розморожувати, інакше вони втратять частину корисних речовин і перетворяться на неприємну масу. У окроп опускають заморожені гриби і варять їх до готовності.

Інгредієнти

На порцію

У каструлю налийте бульйону.

Крем-суп із грибів

Туди ж нашатковані граби, різні, які у вас є. І також лук і чебрець.

Туди ж нашатковані граби, різні, які у вас є. І також лук і чебрець.

Варимо до готовності, приблизно 10-15 хвилин.

Варимо до готовності, приблизно 10-15 хвилин.

Викладаємо відварені гриби в блендер або кухонний комбайн і збиваємо, але не зовсім до пюре, а залишаємо маленькі шматочки. Відкладаємо убік.

Викладаємо відварені гриби в блендер або кухонний комбайн і збиваємо, але не зовсім до пюре, а залишаємо маленькі шматочки. Відкладаємо убік.

У каструлі розтопіть вершкове масло.

У каструлі розтопіть вершкове масло.

Збиваємо борошно до однорідної маси.

Збиваємо борошно до однорідної маси.

Додати сіль, перець.

Додати сіль, перець.

Далі йдуть вершки та приготовлена ​​маса з міксера.

Далі йдуть вершки та приготовлена ​​маса з міксер

Постійно помішуючи, доведіть до кипіння та варіть до загусання.

Постійно помішуючи, доведіть до кипіння та варіть до загусання.

Відрегулюйте приправи до смаку і додайте херес в крем-суп з грибів.

Відрегулюйте приправи до смаку і додайте херес в крем-суп з грибів.

Все подавайте до столу, заздалегідь прикрасіть будь-якою зеленню.

Все подавайте до столу, заздалегідь прикрасіть будь-якою зеленню.

Як бачите Крем-суп із грибів, готується нескладно, рецепт досить простий, також ви можете поекспериментувати, щось додати своє, а щось прибрати. А також я хочу запропонувати приготувати  Суп-пюре зі спаржі з вершками, це смачно. Весь секрет – це у правильній заправці.