Використовуйте звичайні гриби, які ви придбаєте у вашому продуктовому магазині, або які ви назбираєте у лісі. А ще краще поєднуйте їх разом, експериментуйте і вийде відмінний крем-суп із грибів, тим більше що рецепт приготування простий, перша страва виходить чудовою.
Суп-пюре по консистенції має бути густим та однорідним, але не крутим, як пюре, коли ложка стоїть. Якщо суп-пюре дуже густий, не схожий на суп, можна додати рідких теплих вершків або бульйону. Повторно суп можна розігрівати у НВЧ-печі або на плиті, постійно помішуючи на слабкому вогні.
Готувати суп-пюре можна як із свіжих, так і із сушених та заморожених грибів. Сушені гриби перед використанням залити водою та зварити в цьому бульйоні до готовності. Заморожені печериці не слід попередньо розморожувати, інакше вони втратять частину корисних речовин і перетворяться на неприємну масу. У окроп опускають заморожені гриби і варять їх до готовності.
Інгредієнти
- Свіжі гриби – ½ кг.
- Курячий бульйон – 400 мл.
- Цибуля ріпчаста – ½ шт.
- Сушеноий чебрець – ⅛ ч. ложки.
- Вершкове масло – 60 грам.
- Борошна -3 ст. ложки.
- Солі та меленого чорного перцю по – ¼ ч. ложки.
- Херес -1 ст. ложки.
- Вершки 10% – 240 мл.
На порцію
- Калорії: -148 ккал.
- Білки: -4.8 г.
- Жири: -11 г.
- Вуглеводи: – 8.6 г.
У каструлю налийте бульйону.
Туди ж нашатковані граби, різні, які у вас є. І також лук і чебрець.
Варимо до готовності, приблизно 10-15 хвилин.
Викладаємо відварені гриби в блендер або кухонний комбайн і збиваємо, але не зовсім до пюре, а залишаємо маленькі шматочки. Відкладаємо убік.
У каструлі розтопіть вершкове масло.
Збиваємо борошно до однорідної маси.
Додати сіль, перець.
Далі йдуть вершки та приготовлена маса з міксера.
Постійно помішуючи, доведіть до кипіння та варіть до загусання.
Відрегулюйте приправи до смаку і додайте херес в крем-суп з грибів.
Все подавайте до столу, заздалегідь прикрасіть будь-якою зеленню.
Як бачите Крем-суп із грибів, готується нескладно, рецепт досить простий, також ви можете поекспериментувати, щось додати своє, а щось прибрати. А також я хочу запропонувати приготувати Суп-пюре зі спаржі з вершками, це смачно. Весь секрет – це у правильній заправці.